بابا آدم
میوه آن پس از رسیدن به صورت فندقی با ۳ یا ۴ سطح به رنگ زرد حنایی ظاهر می شود.
در انتهای میوه تارهای زرد رنگی وجود دارد که در موقع عبور گوسفندان و جانوران به پشم های آنها می چسبد و موجب پخش تخم این گیاه به مناطق دیگر می شود .
بابا آدم در بعضی از نقاط ایران به حالت وحشی می روید. از ریشه این گیاه استفاده طبی به عمل می آید پس از خارج کردن ریشه بابا آدم از خاک آنرا بخوبی شسته و به قطعات کوچک سه سانتیمتری تقسیم کرده و در اثر حرارت خورشید یا در کوره های مخصوصی خشک می کنند.
کاربرد درمانی :
ریشه، برگ تخم و میوه بابا آدم برای درمان سرطانها، رماتیسم، نقرس، ناراحتیهای معده، کلیه، بیماریهای پوستی حتی ریزش موواگزما، گلو درد، ورم لوزهها، سرفه، سرخک، بر زخمها و آبسهها و مرض قند کاربرد دارد.
طرز استفاده :
دم کرده ریشه بابا آدم: مقدار ۵۰ گرم ریشه بابا آدم را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت ۲۰ دقیقه دم کنید.
▪ جوشانده ریشه بابا آدم : مقدار ۸۰ گرم ریشه بابا آدم را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت ۱۰ دقیقه به آرامی بجوشد.
▪ تنطور بابا آدم: این تنتور را می توان از فروشگاه های گیاهان دارویی یا برخی از داروخانه ها Store خریداری کنید.
▪ دم کرده ریشه بابا آدم و شیرین بیان:۳۰ گرم ریشه باباآدم را با مقدار مساوی آن شیرین بیان در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت نیم ساعت دم کنید . این دم کرده تصفیه کننده خون است . برای این منظور از این دم کرده به مقدار سه فنجان در روز بنوشید.